Beheerdersavond what’s appgroepen

 

Dit is het verslag van de what’s app beheerdersavond die onlangs in het gemeentehuis van Wormer werd gehouden. De presentaties tijdens deze avond werden gegeven door wijkagent Bert Gorter en Joost Kroese, specialist van het cybercrime team.

Afbeelding 1 2018

Wijkagent Bert Gorter had een presentatie voorbereid met onder andere enkele cijfers van de afgelopen jaren. Gelukkig daalt het aantal woninginbraken nog steeds. Dit mede met dank aan de inzet van de vele what’s appgroepen.

Afbeelding 2 2019

-9 betekent dat het poging tot inbraak was in negen gevallen!

Daders gevlogen

Bert benadrukt wel om bij verdachte situaties altijd eerst de politie te bellen via 112. De politie heeft aanrijtijd nodig, dus niet eerst op de appgroep plaatsen!! Meld het ook meteen als er vernielingen worden aangericht. Onlangs zijn er diverse spiegels van auto’s afgetrapt in Wormer. Een omwonende werd er wakker van, maar heeft helaas geen melding gedaan bij de politie. Tegen de ochtend zijn de daders al lang gevlogen.

Afbeelding cybercrime

Cybercrime

Vervolgens kreeg Joost Kroesse, specialist van het cybercrime team, het woord. Aan de hand van een presentatie heeft hij iedereen meegenomen in de wereld van cybercrime. Helaas worden nog heel weinig meldingen gedaan van oplichting. Dit kan zijn omdat de bedragen niet hoog zijn of dat mensen zich schamen dat ze ergens ingetrapt zijn. Melding kan gedaan worden via de website van de politie. De politie hoopt dat steeds meer mensen melding gaan doen, om zo een beter beeld te krijgen en zonder melding kan er zeker geen actie worden ondernomen!!!

Tevens wordt iedereen gewaarschuwd hoe belangrijk het is om goede wachtwoorden te hebben!

Afbeelding what'sapp 6

Aansluitend is er nog gesproken over wat er momenteel goed gaat en wat er minder goed gaat. Het lijkt soms toch lastig om mensen zover te krijgen dat ze de appgroep niet voor andere dingen gebruiken, steeds duimpjes of andere emoticons geven of problemen met buren aankaarten.
Als aanspreken hierop niet lukt wordt er soms voor gekozen om mensen uit de groep te zetten. Dit voorkomt dat andere mensen geïrriteerd uit de groep stappen. Ook komt het voor dat er twee groepen naast elkaar worden opgericht: één serieuze groep echt gericht op verdachte situaties en één groep waar ook andere zaken in gezet mogen worden. Hier in Jisp kunnen de mensen het op ‘Je bent Jisper als’, via Facebook zetten of op deze website ondorpjisp.nl en via Facebook: onsdorpjisp.

Wij als beheerders zijn blij met de informatie die we van Bert krijgen. Deze meldingen worden altijd op Facebook: onsdorpjisp gezet. Helaas zal wijkagent Bert Gorter het stokje zeer binnenkort overgeven aan zijn opvolger. Voorlopig zal Carlijn Schopman de berichten vanuit de politie doorsturen naar de beheerders.

Er worden ook enkele vragen gesteld over te hard rijden, verkeerd geparkeerde auto’s en openbare verlichting. Voor deze zaken kunt u melding doen bij de gemeente (via de website of telefonisch). Meldingen met foto kunnen via de website van gemeente Wormerland worden verstuurd.

  • Met dank aan Carlijn Schopman voor dit verslag!

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Update werkzaamheden Jisp...   De voortgang van de werkzaamheden op de Jisperdijk kreeg ik vandaag per mail toegestuurd van Maarten Zon, Projectleider bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: Aannemer KWS heeft de afgelopen
Pop-up popkoor in Jisp “Een andere manier van ontmoeting,” vertelt Sjaak Visser enthousiast. Sjaak Visser is dominee in Jisp maar ook in Oostzaan. “Het afgelopen najaar heb ik een pop-up popkoor
Oude schoolfoto Van Jan Kramer kreeg ik per mail een oude schoolfoto. Hij denkt dat deze foto rond 1926 is gemaakt. Op deze schoolfoto staat zijn moeder Corrie Kramer-Hartog
Jisper torenhaan nooit be...   Deze week kreeg ik twee foto’s toegestuurd van de Jisper kerkhaan. Ik had meteen zoiets van ‘wauw’, zo mooi en wanneer zie je onze haan van
Van alles wat In de jaarvergadering van de Contactcommissie met burgemeester en wethouders werden de bruggen in Jisp besproken. Jarenlang was er geen onderhoud en dat is duidelijk te zien.